Kyckling med sumak och citron

Kay

Kyckling med sumak och citron

Av:
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg kycklinglår
    2. 1/2 dl olivolja
    3. 2 röda paprikor
    4. 2 gröna paprikor
    5. 3 msk olivolja
  1. Marinad

    1. 1 dl olivolja
    2. 6 msk pressad citron
    3. 1,5 tsk salt
    4. 2 msk sumak

Gör så här

    1. 1.

      Blanda alla ingredienserna till marinaden och häll i en rymlig plastpåse. Lägg ner kycklinglåren och knyt om påsen. Vänd och vrid den så att kycklinglåren blir insmorda. Låt gärna ligga ett par timmar i kylen.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklinglåren i en ugnsfast form. Smörj in paprikorna med olivoljan och lägg dem bredvid på formen. Ugnsstek i 15 minuter tills kycklingen börjar få fin färg och paprikorna börjar mjukna.

    3. 3.

      Lyft ut formen och plocka bort paprikorna och lägg undan dem så länge. Sänk värmen till 200 grader och fortsätt ugnssteka kycklinglåren i ytterligare cirka 15 minuter tills de är helt genomstekta.

    4. 4.

      Ta ut kycklingen. Servera dem med pitabröd, ugnsbakade paprikor och gärna en myntayoghurt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?