Kyckling med smörstekt vitkål

Kyckling med smörstekt vitkål

Av:
20 min
4 port
En snabblagad måltid med kyckling och strimlad vitkål, tillagad i samma stekpanna. Välj gärna kycklinglårfilé med skinn för extra smak och fett. Denna strikta LCHF-rätt kan tillagas med andra lågkolhydratsgrönsaker som till exempel zucchini, sparris, hari
Annons

Ingredienser

    1. 700 g vitkål
    2. 200 g smör
    3. 600 g kycklinglårfiléer
    4. salt
    5. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Strimla vitkålen fint.

    2. 2.

      Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna där du får plats med både kyckling och kål.

    3. 3.

      Krydda kycklingen. Stek kycklingen på medelhög värme i cirka 4 min på varje sida.

    4. 4.

      Tillsätt lite mer smör och lägg i kålen i samma panna. Stek i ytterligare 5 minuter.

    5. 5.

      Salta och peppra och servera med resten av smöret.

Är innehållet i detta recept olämpligt?