Kyckling med smak av ingefära och lime

Kyckling med smak av ingefära och lime

Av:
30 min
4 port
Servera kycklingen tillsammans med en fräsch grönsallad och wasabimajonnäs för en komplett måltid.
Annons

Ingredienser

    1. 650 g kycklingbröstfiléer, skinnfria
    2. 4 msk glutenfri soja
    3. 2 msk limesaft
    4. 2 tsk sesamolja, rostad
    5. 1 tsk lime
    6. 1 tsk ingefära, riven
    7. 1 krm chiliflakes
    8. 1 tsk sesamfrön, rostade
    9. 1 msk koriander, finhackad

Gör så här

    1. 1.

      Lägg kycklingfiléerna i en stor skål. Gör små hål i filéerna med hjälp av en gaffel, det hjälper dem att dra åt sig marinaden bättre.

    2. 2.

      Tillsätt soja, limejuice, sesamolja, limeskal, ingefära och chiliflakes och blanda ihop. Häll bladningen över kycklingen och sätt in i kylskåpet i 3 timmar eller längre.

    3. 3.

      Stek kycklingen tills den är krispig på utsidan och helt genomstekt, ungefär 10–15 minuter.

    4. 4.

      Garnera med chiliflakes, sesamfrön och koriander.

Är innehållet i detta recept olämpligt?