Kyckling med rosmarin, citron och fetasås

Kyckling med rosmarin, citron och fetasås

Av: / Foto: Kent Jardhammar
75 min
4 port
Då bönor innehåller en del kolhydrater kan du ersätta dem med blomkålris
Fler recept på:
Citron
Annons

Ingredienser

    1. 1 st hel kyckling
    2. 1 msk soja
    3. 1 msk olja
    4. 1 tsk salt
    5. 2 krm vitpeppar
    6. 1 tsk torkad timjan
    7. 2 st citron
    8. 1 st squash
    9. 2 st paprikor
    10. 200 g stora vita bönor
  1. Fetasås

    1. 2 dl creme fraiche
    2. 100 g fetaost
    3. 1 krm rosmarin

Gör så här

    1. 1.

      Lägg kycklingen i en ugnsform. Blanda olja och soja och pensla kycklingen. Salta, peppra runt om och i kycklingen. Lägg citronklyftor och rosmarinkvistar i kycklingen. Stek i 225 grader, ca 1 tim eller tills den är genomstekt. Kolla vid lårbenet att köttsaften är klar.

    2. 2.

      Skär squashen och paprikan i bitar. Lägg dem runt kycklingen när den stekt i 40 min. Grönsakerna ska bli mjuka och få färg. Häll av vätskan från bönorna och blanda dem med de färdigstekta grönsakerna.

    3. 3.

      Smula fetaosten och blanda ned crème fraiche och rosmarin till sås.

    4. 4.

      Skär kycklingen i bitar och servera med grönsaker och sås.

Fler recept på:
Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?