Kyckling med parmaskinka och stekta tomater

Kyckling med parmaskinka och stekta tomater

Av: / Foto: Kent Jardhammar
60 min
2 portioner
Linda in kycklingfilén med parmaskinka för extra krispighet och sälta.
Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Basilika, Potatis, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. 2 st kycklingfiléer
    2. salt och peppar
    3. 80 g tunt skivad parmaskinka
    4. olivolja
    5. 2 st vitlöksklyftor
    6. 200 g körsbärstomater
    7. 1 knippe hackad färsk basilika
    8. 1 st rödlök
    9. 100 g blandad sallad
    10. 1 msk vinäger
  1. Servering

    1. klyftpotatis eller kokt färskpotatis (finns fryst)

Gör så här

    1. 1.

      Torka av kycklingfiléerna, salta och peppra.

    2. 2.

      Linda in dem i tunt skivad parmaskinka och bryn dem hastigt i lite olja i en stekpanna.

    3. 3.

      Lägg dem i en smord ugnssäker form och ungstek på 175° tills kycklingen är genomstekt, ca 20 min. Köttsaften ska vara klar.

    4. 4.

      Skala vitlöksklyftorna och skiva dem tunt, skölj och dela körsbärstomaterna.

    5. 5.

      Stek vitlök, tomater och hackad färsk basilika i lite olja i en stekpanna.

    6. 6.

      Skala rödlöken och skiva den tunt. Vänd samman med blandad sallad, 1 msk olivolja, 1 msk vinäger, salt och peppar.

    7. 7.

      Servera kycklingen med salladen, stekta tomater och klyftpotatis eller kokt färskpotatis (finns fryst).

Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Basilika, Potatis, Rödlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?