Kyckling med ljummen potatissallad

Kyckling med ljummen potatissallad

Av: / Foto: https://www.ica.se/recept/kyckling-med-l
45 min
2 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 450 g potatis (gärna amandie)
    2. 2 st kycklingfiléer
    3. 1 tsk olja
    4. salt
    5. peppar
    6. 1 tsk timjan
    7. 125 g körsbärstomater
    8. 60 g salladslök
    9. 2 dl crème fraiche
    10. 10 g färsk persilja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°C.

    2. 2.

      Skala och koka potatisen.

    3. 3.

      Bryn kycklingfiléerna runt om i oljan, salta och peppra. Strö över timjan och sätt in mitt i ugnen tills innertemperaturen är 72°C, 10–12 minuter.

    4. 4.

      Halvera tomaterna och skiva salladslöken.

    5. 5.

      Blanda den nykokta potatisen med crème fraiche, tomater och salladslök.

    6. 6.

      Hacka persiljan och strö över och servera med kycklingen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?