Kyckling med heta grönsaker

Kyckling med heta grönsaker

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
50 min
4 portioner
En enkel vardagsmiddag i ugn med kyckling och grönsaker.
Fler recept på:
Budgetmat, Potatis, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 500 g kycklingfilé
    2. 1 st röd paprika
    3. 1 st purjolök
    4. 1 st röd pepparfrukt
    5. 2 st vitlöksklyftor
    6. smör till stekning
    7. salt, vitpeppar
    8. 2 dl vispgrädde kokbar
    9. 1 dl vatten + 1/2 köttbuljongtärning
    10. 150 g färskost naturell
    11. 2–3 tsk sambal oelek (stark kryddpasta)
    12. ljus snabbredning
  1. Garnering

    1. 1 litet knippe hackad persilja
  2. Tillbehör

    1. valfritt tillbehör som kokt ris, potatis eller pasta

Gör så här

    1. 1.

      Putsa och dela kycklingfiléerna på längden. Låt dem bli rumstempererade.

    2. 2.

      Skär paprikan i mindre bitar, strimla purjolöken, kärna ur och finhacka pepparfrukten. Fräs grönsakerna i het panna med fint rivna vitlöksklyftor, krydda med salt och peppar. Lägg över i en smord ugnsfast form.

    3. 3.

      Krydda kycklingen och bryn den runtom. Lägg filéerna över grönsakerna i formen. Häll grädde och vatten i en kastrull, smula ner buljongtärning. Koka upp och rör ner färskosten lite i taget tillsammans med sambal oelek, red av med snabbredning till lagom tjock sås. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Häll såsen över kycklingen, gratinera i 225° i 20–25 min eller längre. Tänk på att kycklingen ska vara genomstekt, utan rosa inslag.

    5. 5.

      Strö över hackad persilja, servera med önskat tillbehör.

Fler recept på:
Budgetmat, Potatis, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?