Kyckling med citrusoliver och kanel

Kyckling med citrusoliver och kanel

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 900 gr kyckling - filé eller lår
    2. 1 st gullök
    3. 150 gr pancetta eller bacon
    4. 800 gr körsbärstomater på burk
    5. 2 msk kycklingfond
    6. 1 st lagerblad
    7. 2 tsk oregano
    8. 2-3 kvistar rosmarin
    9. 1 st kanelstång
    10. rapsolja och smör
    11. salt och peppar
  1. Citrusmarinerade oliver

    1. 2 dl oliver
    2. 1 stor vitlöksklyfta
    3. 1 st chili
    4. 3 msk färska örter
    5. 3 msk olivolja
    6. 1 st citron

Gör så här

    1. 1.

      Blanda alla ingredienser till de citrusmarinerade oliverna och låt stå minst en timme.

    2. 2.

      Finhacka löken och stek den mjuk i en tjockbottnad gryta, lägg i fläsket/baconet. Tillsätt vinet och låt koka någon minut. Tillsätt tomaterna, fond och kryddor och låt småputtra.

    3. 3.

      Salta och peppra kycklingen och stek i rapsolja och smör, lägg sedan kycklingen i grytan. Låt grytan puttra i ca 30 minuter. Toppa med de marinerade oliverna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?