Kyckling med apelsin och chili

Kyckling med apelsin och chili

Av:
4 port
Kcal 320 Fett 14 Kolhydrater 15 Protein 31
Annons

Ingredienser

    1. 500 g kycklingfilé
    2. 1 tsk salt
    3. 1 msk smör
  1. Sås

    1. 1 apelsin
    2. 1 lime
    3. 2 dl crème fraiche, lätt
    4. 1 msk kycklingfond
    5. 1 tsk soja, japansk
    6. 1 msk honung
    7. 1 tsk sambal oelek
  2. Tillbehör

    1. 3 dl ris
    2. 200 g paprikor
    3. 100 g zucchini
    4. 100 g purjolök
    5. 1 msk smör

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset.

    2. 2.

      Salta kycklingen och bryn filéerna på båda sidor i lite smör i en panna.

    3. 3.

      Tvätta och skala apelsin och lime med potatisskalare. Pressa ur saften.

    4. 4.

      Koka upp skal, saft, crème fraiche, fond, soja, honung och sambal i en panna. För över kycklingen och låt koka på svag värme ca 10 min.

    5. 5.

      Kärna ur paprikorna. Skölj purjo och zucchini och skär grönsakerna i bitar och fräs i panna.

    6. 6.

      Servera med citronmeliss.

Är innehållet i detta recept olämpligt?