Kyckling- & mangosallad i glas

Kyckling- & mangosallad i glas

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
20 min
10 stycken
Perfekta tilltugget på nyårsafton!
Fler recept på:
Sallad, Rödlök, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 st kycklingfilé
    2. smör till stekning
    3. kött- & grillkrydda
    4. hackad persilja
    5. 1 st äggvita
  1. Fyllning

    1. 150 g fint tärnad mango (går utmärkt med fryst mango)
    2. 2 msk hackad rödlök
    3. 1 st fint riven vitlök
    4. 1/2 st röd pepparfrukt
    5. salt och peppar
    6. hackad koriander (kan uteslutas)
    7. saft från 1/2–1 lime

Gör så här

    1. 1.

      Tärna kycklingfilén fint, stek tärningarna och krydda. Låt svalna, blanda med tärnad mango, hackad rödlök, vitlök och fint hackad röd pepparfrukt. Smaka av med salt och peppar, koriander för den som vill samt lime. Låt stå en stund och marinera.

    2. 2.

      Lägg hackad persilja på ett fat och häll äggvitan på ett annat. Doppa kanten på glasen först i äggvita och sedan i hackad persilja. Låt stå och torka en stund.

    3. 3.

      Använd en tratt med lite större öppning, eller fyll en spritspåse och klipp av en bit och pressa ner fyllningen i glasen utan att förstöra kanten.

Fler recept på:
Sallad, Rödlök, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?