Kyckling Kashmiri Masala

Kyckling Kashmiri Masala

Av:
25 min
4 portioner
Hyfsat stark, rätt spetsig smak. Men smakar som det ska. Alice tycker det är för starkt. Servera med nan bröd. Cashew nötterna är optional.
Annons

Ingredienser

    1. 1 st morot
    2. 0,5 st lök
    3. 1 pkt finkrossade tomater
    4. 1 tsk ingefära
    5. 1 tsk koriander
    6. 0,5 tsk kardemumma
    7. 1 tsk Garam masala
    8. 1 st grönsaksbuljong
    9. 400 gr kycklinglårfile
    10. 2 dl imat havregrädde
    11. 4 port ris
    12. 3 msk Pataks Kashmiri Masala pasta
    13. 25+ Gr Cashew nötter

Gör så här

    1. 1.

      Tag fram allt. Riv morötter fint. Skär löken fint. Blanda kryddorna i ett glas. Sätt på risvatten. Skär kycklingen i lagom bitar. Krossa nötterna rejält..

    2. 2.

      Fräs morötter och lök försiktigt tillsammans med rätt mycket olja i några minuter. Lägg temporärt på en tallrik.

    3. 3.

      Koka ris.

    4. 4.

      Fräs kycklingen i olja.

    5. 5.

      Häll i finkrossade tomater. Häll i morot/lök blandningen. Häll i kryddorna och grönsaksbuljong. Häll i Pataks kryddpasta.

    6. 6.

      Koka ihop. Småputtra ett par minuter.

    7. 7.

      Häll på havregrädde. Puttra ihop lite. Servera med iskall öl i frysta glas.

Är innehållet i detta recept olämpligt?