Kyckling jalfrezi

Kyckling jalfrezi

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 3 st kycklingfiléer
    2. 1 lök
    3. 1 röd paprika
    4. 1 grön paprika
    5. 1 msk finhackad ingefära
    6. 2 vitlöksklyftor
    7. 1 pkt krossade tomater
    8. 1 dl vatten
    9. färsk koriander
  1. Kryddor

    1. 1 tsk chilipulver
    2. 0,5 tsk gurkmeja
    3. 2 tsk garam masala
    4. salt & peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skär kycklingfiléerna i bitar. Skär paprika och lök i klyftor eller strimlor. Finhacka vitlök och ingefära.

    2. 2.

      Hetta upp olja i en stekpanna. Tillsätt vitlök, ingefära, chili och alla kryddor. Stek under omrörning i ca 1 min utan att kryddorna bränns vid.

    3. 3.

      Vänd i kycklingen och stek tills kycklingen får färg. Tillsätt tomatpuré, fräs lite till. Häll över krossad tomat, vatten och låt såsen puttra under lock i 15-20 min.

    4. 4.

      Hetta upp olja i en annan stekpanna och stek paprika och lök. Vänd ner grönsakerna i grytan med kycklingen och tomatsåsen. Blanda och låt dem puttra med i några minuter.

    5. 5.

      Toppa grytan med koriander och servera gärna med ris och sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?