Kyckling i ugn med citron, rostad potatis och rosmarin

Kyckling i ugn med citron, rostad potatis och rosmarin

Av: / Foto: Peter Phillips
60 min
6 personer
En perfekt rätt att bjuda på efter en lång arbets- dag. Enkel att förbereda och den sköter sig själv i ugnen.
Fler recept på:
Ugnsbaka , Tomater, Vitlök, Basilika, Citron, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 1 1/2–2 kg färska kycklinglår
    2. smör
    3. salt och peppar
    4. 1 dl vatten
    5. 1 kg Smått & gott-potatis
    6. 1 knippe färsk gul lök
    7. 2–3 st vitlöksklyftor
    8. 2–3 kvistar rosmarin
    9. 200 g körsbärstomater
    10. 1 st citron
  1. Basilikaolja:

    1. 1 kruka färsk basilika
    2. 1 st vitlöksklyfta
    3. 1 1/2 dl olivolja
    4. salt och peppar
    5. 100 g parmesan i bit

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 220°. Stek kycklingbitarna gyllenbruna runt om med smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form.

    2. 2.

      Häll 1 dl vatten i stekpannan, vispa runt och häll sedan stekspa- det över kycklingen. Lägg i Smått & gott-potatis, lök- halvor, delade vitlöksklyftor, rosmarin och körsbärsto- mater. Salta och peppra och pressa över lite citronsaft.

    3. 3.

      Lägg sedan i citronen, i bitar, i formen och sätt in hela anrättningen mitt i ugnen i ca 35–40 minuter. Mixa under tiden basilika, vitlök och olivolja med en hand-mixer.

    4. 4.

      Smaka av med salt och peppar. Ringla basilika- oljan över den varma kycklingen och avsluta med att hyvla över rikligt med färsk parmesan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?