Kyckling i senapssås med fikon och julkål

Kyckling i senapssås med fikon och julkål

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 portioner
Smarrig kycklingrätt med senapsås, fikon och julkål.
Fler recept på:
Potatis, Rödkål, Brysselkål
Annons

Ingredienser

    1. 4 st kycklingfiléer (ca 550 g)
    2. 2 msk smör
    3. 1 tsk salt
    4. 2 krm peppar
    5. 2 dl vatten
    6. 2 msk kalvfond
    7. 2 msk vetemjöl
    8. 2 dl grädde
    9. 2 tsk soja
    10. 1–2 msk dijonsenap
  1. Servering

    1. 200 g brysselkål
    2. 300 g färdig rödkål
    3. 2 st färska fikon

Gör så här

    1. 1.

      Stek kycklingfiléerna i smör. Salta och peppra.

    2. 2.

      Blanda vatten, fond, mjöl, grädde, soja och senap i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll såsen över kycklingen och låt den sjuda i det tills den blir genomstekt.

    3. 3.

      Koka brysselkålen i saltat vatten 5 minuter. Värm rödkålen i mikro.

    4. 4.

      Servera kycklingen med såsen, kokt potatis, brysselkål, rödkål och fikon.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Red såsen med majsstärkelse. Laktosintolerans: Välj laktosfritt smör och matgrädde. Kolla ingredienserna i kalvfonden. □Dietist: Bim Åkers
Fler recept på:
Potatis, Rödkål, Brysselkål
Är innehållet i detta recept olämpligt?