Kyckling i röd curry

Kyckling i röd curry

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
30 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. ca 600 g kycklinglårfilé
    2. smör eller olja till stekning
    3. 2 vitlöksklyftor
    4. 1–2 msk röd currypasta
    5. 1–2 limer, saft av 1–2 samt fint rivet skal av 1
    6. 3/4 burk kokosmjölk, ca 300 g
    7. 1 grönsaksbuljongtärning
    8. 2 dl vatten
  1. Garnering:

    1. koriander
    2. röd pepparfukt eller paprika (som är mildare)
  2. Till servering:

    1. 4 port kokt ris
    2. sallad

Gör så här

    1. 1.

      Strimla kycklingen och bryn den snabbt i smör eller olja i en het panna. Krydda med salt och fint riven vitlök. Tillsätt currypasta, limesaft och -skal, kokosmjölk och buljong. Låt puttra ihop 6–8 min tills kycklingen precis är klar.

    2. 2.

      Tips! När kycklingen är klar, ta upp kycklingbitarna med hålslev och låt såsen koka ytterl tills den tjocknar. Lägg tillbaka kycklingbitarna och sjud upp. Eller red av såsen till önskad konsistens. Smaka av med kryddor.

    3. 3.

      Garnera med koriander och tunna skivor röd pepparfrukt eller paprika. Servera med kokt ris och en sallad.

Tips från kocken

Fint riven ingefära är mycket gott tillsammans med lime, vitlök och curry.
Är innehållet i detta recept olämpligt?