Kyckling i krämig citron, rosmarin och- vitlökssås

Kyckling i krämig citron, rosmarin och- vitlökssås

Av:
6
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg kyckling
    2. 1 stor gul lök
    3. 5 st vitlöksklyftor
    4. smör att steka i
    5. 2,5 dl grovhackade champinjoner
    6. 6 dl grädde
    7. 2 tsk salt
    8. 2 krm peppar
    9. 3-4 msk kycklingfond
    10. 2-3 tsk torkad rosmarin
    11. skal och saft av 1 citron
    12. 2 dl parmesan

Gör så här

    1. 1.

      Skär kycklingfiléerna i mindre bitar

    2. 2.

      Stek dem i en stor gryta i smör tills de fått lite färg, salta och peppra.

    3. 3.

      Lägg i finhackad gul lök och finhackad vitlök tillsammans med grovhackad svamp, tillsätt eventuellt mer smör.

    4. 4.

      Lägg över lök- och svampfräset i grytan. Häll på grädde, soltorkade tomater, riv citronskalet men spara det. Pressa i citronsaften. Krydda med salt, peppar, rosmarin och buljong. Låt småputtra i ca 7-8 minuter. Rör ner oliver, hackad persilja, citronskal och riven parmesan inann servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?