Kyckling i krämig citron, rosmarin och vitlökssås

Kyckling i krämig citron, rosmarin och vitlökssås

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 1 Kg Kycklingfilé
    2. 5 St Vitlöksklyftor
    3. Smör att steka i
    4. 2,5 Dl Grovhackad portobellosvamp
    5. 6 Dl Grädde
    6. 2 Tsk Salt
    7. 2 Krm Svartpeppar
    8. 3-4 Msk Koncentrerad kycklingbuljong
    9. 2-3 Tsk Torkad rosmarin
    10. 6 St Hackade soltorkade tomater
    11. 1 St Citron - skal och saft
    12. 2 Dl Svarta Kalamataoliver
    13. 1 Knippe Persilja
    14. 2 Dl Riven parmesan
  1. Tillbehör

    1. Ris
    2. Pasta
    3. Klyftpotatis
    4. Ugnsbakad spetskål

Gör så här

    1. 1.

      Skär kycklingfiléerna i tre delar på längden. Kan med fördel skäras i mindre bitar typ slantar.

    2. 2.

      Stek dem i en stor gryta i smör tills de fått lite färg, salta och peppra.

    3. 3.

      Fräs finhackad eller pressad vitlök tillsammans med grovhackad svamp, tillsätt eventuellt mer smör.

    4. 4.

      Lägg över lök- och svampfräset i grytan. Häll på grädde, soltorkade tomater, riv citronskalet men spara det. Pressa i citronsaften. Krydda med salt, peppar, rosmarin och buljong. Låt småputtra i ca 7-8 minuter.

    5. 5.

      Rör ner oliver, hackad persilja, citronskal och riven parmesan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?