Kyckling i form

Kyckling i form

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
45 min
4 portioner
Fylld kycklingfilé på grönsaksbädd.
Fler recept på:
Aubergine, Basilika, Citron, Vitlök, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 1 st liten aubergine
    2. 1 st liten squash
    3. 2 st paprikor i olika färger
    4. ca 2 dl valfri kokbar grädde
    5. 2–3 st fint rivna vitlöksklyftor
    6. salt, peppar
    7. 1 knippe hackad timjan
    8. rivet skal av 1/2 citron
    9. 4 st kycklingbröstfiléer, ca 500–600 g
    10. 8 skivor rökt skinka
    11. 8 skivor ost
    12. basilikablad
    13. smör till stekning

Gör så här

    1. 1.

      Skiva aubergine och squash. Lägg skivorna i ett durkslag och strö sedan över 1–1 1/2 tsk salt, blanda väl och låt rinna av.

    2. 2.

      Skär paprikorna i grova bitar, torka av skivorna med hushållspapper och blanda grönsakerna i en ugnssäker form. Blanda grädde med vitlök, en aning salt och mald peppar. Häll över hälften av grädden. Strö över timjan och tillsätt citronskalet.

    3. 3.

      Skär ett snitt i kycklingfiléerna. Lägg i skinka, ost och basilikablad. Fäst ihop med snöre eller tandpetare. Salta och peppra kycklingpaketen. Bryn dem lätt i smör i en stekpanna och lägg över dem i formen.

    4. 4.

      Stek i 225° ca 15 min, ta ut formen och häll över resten av grädden. Tips! Strö över riven ost. Sätt in formen i ytterligare 10–15 min tills kycklingen är precis klar.

    5. 5.

      Servera med en grönsallad.

Fler recept på:
Aubergine, Basilika, Citron, Vitlök, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?