Kyckling i currysås

Kyckling i currysås

Av: / Foto: www.ica.se
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 st hel kyckling (à 1 kg)
    2. 1,5 l vatten
    3. 1 st morot
    4. 1/2 st purjolök
    5. 1 st gul lök
    6. 1 bit rotselleri
    7. 2 st lagerblad
    8. 3 st persiljestjälkar
    9. 5 st vitpepparkorn
    10. 1 msk salt
  1. Currysås

    1. 1 msk curry
    2. 4 dl buljong från kycklingkoket
    3. 1 dl grädde
    4. 2 msk vetemjöl
    5. 2 msk smör
    6. 1 krm salt
    7. 1 krm vitpeppar
    1. Ris

Gör så här

    1. 1.

      Lägg kycklingen i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker och koka upp. Skumma av.

    2. 2.

      Skala och skär morot, purjo, lök och rotselleri i bitar. Lägg ner i grytan med lagerblad, persiljestjälkar, vitpepparkorn och salt.

    3. 3.

      Koka under lock i ca 35 minuter eller tills kycklingen är klar. Ta upp och låt svalna.

    4. 4.

      Lossa köttet från benen och skär i stora bitar. Koka ihop buljongen ca 10 minuter, sila av den och spara till såsen.

    5. 5.

      Smält smör i en kastrull. Strö över curryn och låt fräsa med. Tillsätt buljongen och grädden och koka upp.

    6. 6.

      Rör ut mjölet i lite vatten. Tillsätt under omrörning. Låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och gärna någon grönsak.

Är innehållet i detta recept olämpligt?