Putsa filéerna och bryn dem i smör. Salta och peppra. Lägg ner dem i såsen att sjuda klart.
Sås: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala, kärna ur och finhacka äppelhalvan. Stek allt i smör i en traktörpanna. Häll på cider och låt koka ihop 5 min. Mät upp stekskyn och fyll på med vatten till 2 dl. Vispa ner detta plus buljong, grädde och mjöl i pannan. Låt sjuda några min. Vispa då och då. Smaka av med salt och peppar. Lägg de brynta filéerna i såsen och låt puttra tills de är genomstekta.
Äppelsallad: Kärna ur äpplena. Skala löken. Skär allt i jämnstora småbitar. Blanda med persilja, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
Rotfrukter i ugn: Skala 1 kg potatis, 500 g morötter och 1 gul lök. Skär allt i klyftor och lägg på en plåt. Droppa över 2 msk olja, salta och peppra. Rosta mitt i ugnen i 225° ca 40 min. Hacka 1 knippe persilja och strö över inför serveringen.