Kyckling i cidersås

Kyckling i cidersås

Av: / Foto: Ulf Svensson
80 min
4 port
Smarrig kyckling i cidersås serverad med ugnsbakade rotfrukter
Fler recept på:
Sallad, Äpple, Potatis, Rödlök, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 4 st kycklingfiléer (ca 500 g)
    2. 2 msk smör
  1. Cidersås

    1. 1 st schalottenlök
    2. 1 st vitlöksklyfta
    3. 1/2 st äpple
    4. 2 msk smör
    5. 33 cl äppelcider
    6. 2 dl sky + vatten
    7. 1 tärning kycklingbuljong
    8. 2 dl grädde
    9. 2 msk vetemjöl
  2. Äppelsallad

    1. 4 st äpplen
    2. 1 st rödlök
    3. 3 msk hackad persilja
    4. 3/4 dl olja
    5. 3 msk äppelcidervinäger
  3. Rotfrukter i ugn

    1. Ugn 225°
    2. 1 kg potatis
    3. 500 g morötter
    4. 1 st gul lök
    5. 2 msk olja
    6. salt
    7. peppar
    8. 1 knippe persilja

Gör så här

    1. 1.

      Putsa filéerna och bryn dem i smör. Salta och peppra. Lägg ner dem i såsen att sjuda klart.

    2. 2.

      Sås: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala, kärna ur och finhacka äppelhalvan. Stek allt i smör i en traktörpanna. Häll på cider och låt koka ihop 5 min. Mät upp stekskyn och fyll på med vatten till 2 dl. Vispa ner detta plus buljong, grädde och mjöl i pannan. Låt sjuda några min. Vispa då och då. Smaka av med salt och peppar. Lägg de brynta filéerna i såsen och låt puttra tills de är genomstekta.

    3. 3.

      Äppelsallad: Kärna ur äpplena. Skala löken. Skär allt i jämnstora småbitar. Blanda med persilja, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Rotfrukter i ugn: Skala 1 kg potatis, 500 g morötter och 1 gul lök. Skär allt i klyftor och lägg på en plåt. Droppa över 2 msk olja, salta och peppra. Rosta mitt i ugnen i 225° ca 40 min. Hacka 1 knippe persilja och strö över inför serveringen.

Fler recept på:
Sallad, Äpple, Potatis, Rödlök, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?