Kyckling, grönkål och brysselkålswok

Kyckling, grönkål och brysselkålswok

Av: / Foto: Adrian Lawrence
30 min
2 personer
Smarrig wok som du lätta lagar ihop på kort tid!
Fler recept på:
Brysselkål
Annons

Ingredienser

    1. 100 g sobanudlar
    2. 100 g grönkål (strimlad)
    3. vatten
    4. 2 tsk sesamolja
    5. 2 st kycklingbröstfiléer (strimlade)
    6. 25 g färsk ingefära (skalad och skuren i små tändsticksstavar)
    7. 1 st röd paprika (urkärnad och strimlad)
    8. 1 näve brysselkål (i kvartar)
    9. 1 msk soja
    10. 2 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger)
    11. 1 st lime (saft och rivet skal)

Gör så här

    1. 1.

      Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen, låt rinna av och ställ åt sidan.

    2. 2.

      Hetta upp en wok eller stekpanna och lägg i grönkålen tillsammans med en rejäl skvätt vatten och koka i 1–2 minuter tills de börjar mjukna något. Häll upp i durkslag och skölj i iskallt vatten.

    3. 3.

      Tillsätt hälften av oljan och stek kycklingen tills den får färg och är genomstekt, lyft den ur pannan.

    4. 4.

      Hetta upp resterande olja och stek ingefära, paprika och brysselkål tills de mjuknar en aning. Häll tillbaka kycklingen, grönkålen och tillsätt nudlarna.

    5. 5.

      Häll över soja, risvinäger och rivet skal och saft från lime tillsammans med tillräckligt mycket vatten för att binda ihop alla ingredienser. Servera genast.

Tips från kocken

Kycklingen spelar inte huvudrollen i den här woken, så den går bra att utesluta eller ersätta med till exempel tofu.
Fler recept på:
Brysselkål
Är innehållet i detta recept olämpligt?