Kyckling garam masala

Kyckling garam masala

Av:
30 min
4 port
Servera gärna med blomkålsris.
Annons

Ingredienser

    1. 700 g kycklingbröstfiléer
    2. 3 msk smör
    3. 1 tsk salt
    4. 1 röd paprika, tärnad
    5. 3 dl kokosgrädde
    6. 1 msk persilja, färsk eller torkad
  1. Garam masala

    1. 1 tsk spiskummin
    2. 1 ½ tsk korianderfrön
    3. 1 tsk gurkmeja
    4. 1 tsk ingefära, mald
    5. ½ tsk chilipulver
    6. 1 krm muskot, riven

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingfiléerna på längden och bryn i smör tills köttet fått fin färg.

    2. 2.

      Strö över hälften av garam masala-blandningen och rör om ordentligt. Salta och lägg kycklingfiléerna, inklusive stekskyn i en ugnsform.

    3. 3.

      Blanda kokosgrädde och paprika med resten av masalamixen. Bred över kycklingen.

    4. 4.

      Sätt in formen i ugnen i cirka 20 minuter. Servera med finhackad persilja.

Är innehållet i detta recept olämpligt?