Kyckling cordon bleu med fransk sallad

Kyckling cordon bleu med fransk sallad

Av: / Foto: Björn Lindberg
45 min
4 portioner
Smarrig kycklingrätt! Cordon bleu, franska för ”blå bandet”, är också namnet på en fransk välrenommerad restaurangskola som i dag har lärosäten över hela världen.
Fler recept på:
Sallad, Citron, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 4 kycklingfiléer, ca 600
    2. 1–2 msk dijonsenap
    3. 4 skivor rökt skinka
    4. 4 ostskivor, helst emmentaler
    5. salt och peppar
    6. ½ dl vetemjöl
    7. 1 ägg
    8. 1 dl ströbröd
    9. 2–3 msk smör till stekning
  1. Matvetesallad

    1. 1 burk kokt matvete, ca 410 g
    2. 2 tomater, skivade
    3. 1 liten rödlök, tunt skivad
    4. 3 msk kapris
    5. ½ dl finhackad persilja
    6. 2 msk vinäger
    7. ½ dl olivolja
    8. salt och peppar
  2. Till servering

    1. citronklyftor

Gör så här

    1. 1.

      Skär ett snitt nästan rakt igenom och längsmed kycklingfiléerna. Vik upp och pensla med senap. Lägg i skinka och ost. Salta och peppra och lägg ihop.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 120°. Pudra mjöl över kycklingfiléerna. Pensla dem sedan med lätt uppvispat ägg och vänd dem i strö­bröd.

    3. 3.

      Stek kycklingen gyllenbrun i smör på medelvärme. Efterstek i ugnen cirka 10 minuter.

    4. 4.

      Blanda matvete med tomat, lök, kapris och persilja i en skål. Blanda vinäger och olivolja och vänd ner det i salladen. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Servera kycklingen delad på diagonalen tillsammans med matvetesalladen och citronklyftor.

Fler recept på:
Sallad, Citron, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?