Kyckling-bibimbap

Kyckling-bibimbap

Av:
1 port
Annons

Ingredienser

  1. Kyckling

    1. 1 kycklingfilé
    2. 2 msk tamari
    3. 2 tsk sesamolja
    4. 2 klyftor vitlök, pressade
    5. 1 msk sukrin gold
  2. Marinerad broccoli

    1. 1 broccolihuvud
    2. 1 msk tamari
    3. 1 msk sesamolja
    4. 1 tsk vitvinsvinäger
    5. 1 klyfta vitlök, pressad
    6. 1 tsk sukrin gold
    7. 1 msk sesamfrön
  3. Gochujang-ish

    1. 1 msk sambal oelek
    2. 1 msk misopasta
    3. 1/2 msk tamari
    4. 1 tsk sesamolja
    5. 1 msk sukrin gold
  4. Picklad rödlök (4)

    1. 3 rödlökar
    2. 1/2 dl ättika
    3. 1 dl socker
    4. 1 1/2 dl vatten
    5. 1 tsk salt
  5. Chilimar. zucchini

    1. zucchini
    2. hackad chili
    3. vinäger
    4. fibersirap
    5. salt
  6. Servering

    1. lime
    2. stekt ägg
    3. ris

Gör så här

    1. 1.

      Kvällen innan, Picklad rödlök: Strimla löken fint och lägg i en burk med lock. Koka upp ättika, vatten, socker och salt. Häll den kokande vätskan över löken och låt den svalna i lagen (håller minst 1 vecka).

    2. 2.

      Marinera zucchinin.

    3. 3.

      Skär kycklingen tunt och rör ihop resterande ingredienser till en marinad. Marinera kycklingen medan resten av rätten görs iordning. Stek sedan, precis innan servering, i stekpanna på hög värme.

    4. 4.

      Koka riset.

    5. 5.

      Skär broccolibuketterna i tunna skivor. Rör ihop marinaden och ställ åt sidan (i kyl).

    6. 6.

      Rör ihop ingredienserna till gochujangen.

    7. 7.

      Stek ägget på ena sidan.

    8. 8.

      Servering: lägg ris i botten av en djup tallrik och fördela de olika grönsakerna och kycklingen var för sig. Toppa med det stekta ägget och servera med gochujang i en liten skål.

Är innehållet i detta recept olämpligt?