Kyckling Alfredo med blomkål

Kyckling Alfredo med blomkål

Av: / Foto: www.dietdoctor.com
40 min
4 port
Så gott! En krämig kycklingklassiker med blomkål i stället för pasta. En underbar allt-i-ett rätt som passar lika bra till helgen som i jobbets matlåda!
Annons

Ingredienser

    1. 150 g bacon, tärnad
    2. 650 g kycklingfileér
    3. 50 g smör
    4. 200 g spenat, färsk
    5. 3,5 dl creme fraiche
    6. 110 g permesan
    7. 650 g blomkål
    8. 1 t salt, peppar

Gör så här

    1. 1.

      Knaperstek bacontärningarna i en torr och het stekpanna. Lägg baconet åt sidan i en tallrik eller skål.

    2. 2.

      Spara stekfettet i pannan, tillsätt smöret och bryn kyckling och vitlök i samma panna. Lägg kycklingen åt sidan när den är genomstekt.

    3. 3.

      Fräs spenaten tills den sjunker ihop. Men inte mer. Lägg även spenaten åt sidan.

    4. 4.

      Häll i crème fraichen och koka upp några minuter. Lägg i parmesan samt bacon, kyckling och spenat. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Sänk värmen och låt puttra medan du förväller blomkålen. Dela blomkålen i små buketter, inte större än en valnöt. Det går bra med både färsk och fryst.

    6. 6.

      Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och förväll blomkålen några minuter. Låt rinna av ordentligt. Lägg i kycklingen. Rör om och servera.

Är innehållet i detta recept olämpligt?