Kyckling

Kyckling

Av:
40 min
4
600 g Kycklingfilé Färsk Salt Fint 1 krm Svartpeppar Malen 1 msk Olivolja 1 msk Mat & Bak Smör
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och bryn kycklingen ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och sätt in i ugnen, under potatisen i ca 15-20 min.

    2. 2.

      Svartkål: Skölj svartkålen och skär bort stammen. Skär kålen i stora bitar. Skala och finhacka vitlöken. Fräs kålen med vitlöken i lite olja så att den mjuknar. Tillsätt creme fraiche och riven grana padano. Sänk värmen och låt det puttra ihop 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Potatis: Skölj och skiva potatisen tunt. Gärna med en mandolin om du har. Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 30 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?