Kvarngrynstabbouleh med grillad halloumi och rökt paprikahummus

Kvarngrynstabbouleh med grillad halloumi och rökt paprikahummus

Av: / Foto: Fabian Björnstjerna
25 min
4 personer
Matiga gryn, frisk persilja, salt ost och krämig hummus – det här blir vinterns vardagsfavorit.
Fler recept på:
Nötter, Basilika, Vitlök, Citron, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. 2 paket halloumi (à 200 g, delade i ca 1 cm tjocka skivor)
  1. Kvarngrynstabbouleh:

    1. 3 dl kvarngryn eller andra korn
    2. 2 vitlöksklyftor (fnhackade)
    3. smör och olja
    4. 3 dl varm grönsaksbuljong
    5. 1 msk jungfruolivolja
    6. 1 kruka basilika (riven)
    7. 2 krukor bladpersilja (fnhackad)
    8. 1 kruka mynta (hackad)
    9. 1 msk torkad mynta
    10. 1 ekologisk citron (rivet skal och saft)
    11. 1 granatäpple (kärnorna)
    12. 1 dl rostade hasselnötter
  2. Rökt paprikahummus:

    1. 1 burk kikärtor (avrunnen)
    2. 1 grillad paprika
    3. 3 msk paprikaolja (från den grillade paprikan)
    4. 1 msk tahini
    5. 1 tsk misopasta
    6. 1/2 dl citronsaft
    7. 2 vitlöksklyftor
    8. 1 tsk spiskummin (rostad)
    9. 1/2 tsk rökt paprikakrydda (plus lite extra till dekoration)
    10. salt att smaka av
    11. 1 msk jungfruolivolja

Gör så här

    1. 1.

      Fräs kvarngrynen tillsammans med vitlök i smör och olja 2–3 minuter på medelvärme. Häll på 2 1/2 dl av buljongen och låt koka på svag värme i cirka 12 minuter. Tillsätt resten av buljongen om det behövs. Tillsätt 1 msk jungfruolivolja och smaka eventuellt av med salt

    2. 2.

      Stek halloumin på medelvärme tills den får en gyllenbrun yta.

    3. 3.

      Mixa alla ingredienser till hummusen med mixer. Lägg upp i skål och pudra över rökt paprikapulver och ringla över en skvätt olivolja.

    4. 4.

      Blanda runt örterna med kvarngrynen, citronskal och -saft och fördela på fyra tallrikar. Lägg på halloumibitar och strö över granatäpplekärnor. Servera genast!

Fler recept på:
Nötter, Basilika, Vitlök, Citron, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?