Kuvertbröd med ost & örter

Kuvertbröd med ost & örter

Av:
120 min
12 g, dl, tsk
Brie och persilja inuti är hemligheten med dessa oemotståndliga kuvertbröd.
Annons

Ingredienser

  1. Bröd

    1. 25 g Jäst
    2. 3 dl Vatten
    3. 7-8 dl Vetemjöl
    4. 200 g Brieost
    5. ½ dl Hackad persilja
    6. 1 st Uppvispat ägg
    7. Flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en bunke.

    2. 2.

      Värm vattnet fingervarmt, 37 grader, och häll det över jästen. Rör tills jästen har lösts upp.

    3. 3.

      Tillsätt mjölet lite i taget och knåda ihop till en smidig deg, för hand eller i maskin. Tillsätt saltet på slutet. Låt degen jäsa under handduk i en timme

    4. 4.

      Skär brieosten i tolv bitar och rulla dom i persiljan.

    5. 5.

      Dela degen i tolv bitar och rulla till bullar. Lägg en bit brieost i varje bulle och förslut.

    6. 6.

      Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa under handduk i 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.

    7. 7.

      Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö lite flingsalt på toppen. Baka i mitten av ugnen i 12 - 15 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?