Kuvertbröd

Kuvertbröd

Av:
120 min
Annons

Ingredienser

    1. 50 G Jäst
    2. 50 G Smör
    3. 5 dl Mjölk
    4. 1 Msk Fiberhusk
    5. 1 Tsk Salt
    6. 1 dl Kesella
    7. 1,2 L Mjölmix G-fritt
    8. 1 St Ägg

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i degbunken. Smält matfettet. Tillsätt mjölken och värm blandningen så att den blir fingervarmt ca 37*.

    2. 2.

      Häll degspadet över jästen och rör tills den löses upp. Blanda ner fiberhusk och låt det svälla 10 min.

    3. 3.

      Tillsätt salt, kesella och det mesta av mjölblandningen, spara lite till utbakning. Arbeta degen väl i maskinen.

    4. 4.

      Låt jäsa i 30 min. Låt jäsa 30 min efter utbakningen. Pensla med ägg och sesamfrön. Grädda i ugnen i ca 10-12 min. Låt svalna under bakduk.

Är innehållet i detta recept olämpligt?