Kulfi

Kulfi

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
4 personer
Konsistensen är inte riktigt som "vanlig" glass men läskande, sött och gott är det. Glassen kan göras några dagar i förväg
Fler recept på:
Bröllop, Efterrätt, Glass, Citron, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl hallon, färska eller frysta
    2. 1/2 burk kondenserad mjölk, ca 200 g
    3. 1 burk kokosmjölk, endast grädden, ej vattnet, se tips nedan!
    4. 70 g hackade pistagenötter, ca 1 1/2 dl
    5. 1 1/2 tsk malen kardemumma
  1. Citrongräsmarinerad mango

    1. 1 pkt fryst mango, ca 250 g
    2. 1 stjälk citrongräs
    3. 1/2 dl strösocker
    4. 1 dl vatten

Gör så här

    1. 1.

      Använder du frysta hallon, låt dem först tina och rinna av i en sil eller på hushållspapper.

    2. 2.

      Rör ihop alla ingredienser till kulfin i en skål. Frys in i 4 portionsformar/koppar eller en större form, minst 2 timmar. Klä gärna formarna med bakpapper eller dubbelt lager av plastfolie så blir glassen lättare att stjälpa upp.

    3. 3.

      Marinerad mango: Tina mangon. Krossa citrongräset. Lägg ner citrongräset i en kastrull och tillsätt socker och vatten. Koka upp så att sockret löser sig helt. Låt gärna lagen stå över natten. Sila bort citrongräset och häll marinaden över mangon. Låt stå några timmar för fin smak.

    4. 4.

      Servering: Låt kulfin rumstempereras ca 15 minuter. Servera mangon till.

Tips från kocken

Sätt en burk (ej skakad) kokosmjölk i frysen några timmar. När du öppnar den har vattnet och "grädden" delat sig. Det är den vita, krämiga kokosgrädden du ska använda, inte vattnet som ligger i botten.
Fler recept på:
Bröllop, Efterrätt, Glass, Citron, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?