Kryddigt långkok på vilt

Kay

Kryddigt långkok på vilt

Av:
4 portioner
Vilt ihop med ingefära, vitlök, chili och stjärnanis smakar fantastiskt. Viltkött som passar i den här grytan är till exempel älg eller rådjur.
Annons

Ingredienser

    1. 5 vitlöksklyftor
    2. 4 cm ingefära
    3. 600 g grytbitar av vilt
    4. 1 l svamp
    5. smör
    6. 5 dl buljong
    7. 1 stjärnanis
    8. 4 chilifrukter
    9. 1 lagerblad
    10. 6 schalottenlökar
    11. 2 morötter
    12. 1 msk maizenamjöl
    13. smör
    14. salt
    15. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skala vitlöken och skär den i halvor. Skala ingefäran och skär den i mindre bitar. Bryn köttet i lite smör i en stekpanna tills det får fin färg. Bryn svampen i smör. Lägg över kött och svamp i en gryta. Häll på vatten, buljong, vitlök, ingefära och övriga kryddor och låt puttra i ca 45 minuter tills köttet är mört.

    2. 2.

      Skala schalottenlök och morötter. Skär morötterna i slantar. Lägg ner schalottenlök och morötter i grytan och koka tills de är mjuka.

    3. 3.

      Red grytan med maizenamjöl utblandat i lite vatten.

Är innehållet i detta recept olämpligt?