Kryddiga sillfiléer

Kryddiga sillfiléer

Av: / Foto: Christina Uhlin
15 min
5 personer
Servera på skedar och du har ett perfekt tilltugg!
Fler recept på:
Jul, Advent, Rödlök, Äpple, Citron, Dill
Annons

Ingredienser

    1. 4 filéer 5-minuterssill, 420 g
  1. Kryddblandning

    1. 1/2 dl socker
    2. 1 tsk salt
    3. 1 msk krossad kryddpeppar
    4. 1 tsk krossad svartpeppar
    5. 1 krossat lagerblad
    6. 1 msk rivet skal av citron
    7. 1/2 dl finhackad gul lök
    8. 1/2 dl finhackad rödlök
    9. 1/2 dl fint skuren gräslök
  2. Garnering

    1. ca 2 msk crème fraiche
    2. ca 1 msk finhackad rödlök
    3. rivet skal av 1/2 citron
    4. dillvippor
    5. ca 1 msk finhackat äpple

Gör så här

    1. 1.

      Häll bort spadet från sillen genom ett durkslag. Skär sillen i mindre bitar.

    2. 2.

      Blanda ihop alla ingredienserna till kryddblandningen.

    3. 3.

      Varva sillen och kryddblandningen i en liten bunke och låt stå i kylen över natten.

    4. 4.

      Lägg upp på ett sillen på serveringsfat eller i skedar. Toppa med lite crème fraiche, finhackad rödlök, citronskal, dill och äpple.

Fler recept på:
Jul, Advent, Rödlök, Äpple, Citron, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?