Kryddiga räkor med het aioli

Kryddiga räkor med het aioli

Av: / Foto: Tine Guth Linse
20 min
4 portioner
Räkorna kan även serveras kalla, men det blir lite extra gott när de är varma. Stek dem bara hastigt, i annat fall kan de bli sega.
Fler recept på:
Sallad, Skaldjur, Chili, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 500 g stora ishavsräkor med skal
    2. saft av 1 lime
    3. 1–2 tsk sambal oelek
    4. 70 g blandad sallad
    5. olja till stekningen
  1. Aioli

    1. 1 äggula
    2. 1 tsk dijonsenap
    3. salt och peppar
    4. ca 1 dl neutral rapsolja
    5. ½ tsk sambal oelek
    6. 1 liten vitlöksklyfta
  2. Garnering

    1. limeklyftor
    2. röd chili

Gör så här

    1. 1.

      Skala räkorna, låt eventuellt yttersta biten på stjärten sitta kvar. Blanda räkorna med limesaft och sambal oelek.

    2. 2.

      Rör äggulan med senapen till aiolin. Salta och peppra. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Smaka av med lite salt, sambal oelek och pressad vitlök.

    3. 3.

      Fördela salladen på fyra tallrikar. Stek räkorna hastigt på hög värme i olja. Fördela dem på salladen och ringla aiolin över. Garnera med lime och tunna strimlor av chili.

Fler recept på:
Sallad, Skaldjur, Chili, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?