Kryddiga köttbullar

Kryddiga köttbullar

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
14 köttbullar
Klassiska köttbullar - nästan allas favorit!
Fler recept på:
Sallad, Jul, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 300 g blandfärs
    2. 1 ägg
    3. 1 tsk dijonsenap
    4. 1/2 tsk malen spiskummin
    5. 1/2 tsk torkade chiliflakes
    6. 1/2 tsk rökt paprikapulver
    7. 1/2 tsk salt
  1. Servering

    1. 1/2–1 dl teriyakisås
    2. 2 salladslökar

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ihop färs, ägg, senap och alla kryddorna. Gör gärna ett stekprov, det vill säga provstek en liten bit av smeten, för att smaka av att det är tillräckligt kryddat. Rulla 14 köttbullar av smeten.

    2. 2.

      Stek köttbullarna färdiga på medelvärme i en panna med smör eller olja, ca 10 minuter.

    3. 3.

      Finstrimla och skölj salladslöken. Servera köttbullarna med teriyakisås och salladslöken. Sätt gärna små spett i köttbullarna så de är enkla att plocka från fatet.

Fler recept på:
Sallad, Jul, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?