Kryddiga färsspett med varm nudelsallad

Kryddiga färsspett med varm nudelsallad

Av: / Foto: Peter Kam
40 min
4 portioner
Spiskummin, sambal oelek och vitlök sätter fart på biffarna.
Fler recept på:
Biffar, Vitlök, Broccoli
Annons

Ingredienser

    1. 500 g blandfärs
    2. 1 tsk mald spiskummin
    3. 1 vitlöksklyfta
    4. 2 tsk sambal oelek
    5. 2 ägg
    6. ½ dl vatten
    7. 1¼ tsk salt
    8. ½ tsk peppar
    9. 12 korta träspett
    10. rapsolja till stekning
  1. Sallad

    1. 200 g nudlar g
    2. 1 gul lök
    3. 10 cm purjolök
    4. ½ fänkål
    5. 1 liten broccoli
    6. 2 tsk sesamolja
    7. 1 msk rapsolja
    8. 70 g färsk spenat
    9. 1–2 tsk fnhackad färsk ingefära
    10. salt och peppar
    11. 2 msk rostade sesamfrön

Gör så här

    1. 1.

      Blanda färsen med spiskummin, pressad vitlök, sambal oelek, ägg och vatten. Salta och peppra. Forma färsen runt spetten och stek dem i olja på medelvärme tills de blivit gyllenbruna runtom. Håll varmt.

    2. 2.

      Koka nudlarna enligt paketets anvisningar. Skiva lök, purjolök och fänkål. Skär broccolin i mindre buketter.

    3. 3.

      Hetta upp oljorna i en wokpanna eller lite större stekpanna. Lägg i grönsakerna och fräs i några minuter.

    4. 4.

      Blanda ner spenaten, de kokta nudlarna och smaksätt med ingefära. Smaka av med salt och peppar. Toppa med sesamfrön och servera den varma nudelsalladen till köttfärsspetten.

Tips från kocken

Om du inte har en stor stekpanna kan det vara lättare att steka biffarna innan du trär upp dem på spett.
Fler recept på:
Biffar, Vitlök, Broccoli
Är innehållet i detta recept olämpligt?