Kryddiga äppelchips

Kryddiga äppelchips

Av: / Foto: Christina Uhlin
150 min
1 sats
Perfekta äppelchips att servera som tilltugg innan eller efter julbordet!
Fler recept på:
Jul, Advent, Citron, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. ca 3 röda äpplen
    2. saft av 1/2 citron
    3. 1 msk florsocker
    4. 1 stjärnanis
    5. 1 bit hel kanel
    6. 3 hela kryddnejlikor
    7. 1 kardemummakapsel, eller ca 10 hela kardemummakärnor

Gör så här

    1. 1.

      Mät upp alla ingredienser utom äpplena i en kastrull. Sjud upp blandningen, ställ åt sidan och låt dra tills den svalnat.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 80°. Använd gärna varmluftsfunktionen om du har en sådan. Tvätta äpplena väl. Skiva dem millimetertunt, gärna med mandolin.

    3. 3.

      Pensla äppelskivorna tunt med kryddsaften och lägg dem på galler. Låt torka i ugnen med luckan på glänt, ca 2–3 timmar eller tills skivorna känns torra och spröda. Förvaras torrt, gärna i den avstängda ugnen.

Tips från kocken

Du kan behöva ett par extra galler.
Fler recept på:
Jul, Advent, Citron, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?