Kryddig toscakaka i långpanna

Kryddig toscakaka i långpanna

Av: / Foto: Jesper Arvidsson
30 bitar
Enkelt recept på en toscakaka som får det lilla extra av persiljerot och nötter samt en härligt kryddig smak av kanel och kardemumma. Du bakar den enkelt i långpanna och den är perfekt att bjuda på till fika.
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 150 g smör
    3. 2 dl apelsinjuice
    4. 200 g persiljerot
    5. 4 ägg
    6. 3 1/2 dl socker
    7. 7 dl vetemjöl
    8. 4 tsk bakpulver
  1. Tosca

    1. 5 dl blandade nötter
    2. 150 g smör
    3. 1 dl vispgrädde
    4. 1 dl socker
    5. 1 dl kokosflingor
    6. 1 1/2 msk malen kanel
    7. 1 1/2 msk malen kardemumma

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret och häll i juicen. Skala persiljeroten och riv den grovt. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner det torra i äggfluffet, sedan smörblandningen och till sist den rivna persiljeroten. Blanda väl.

    2. 2.

      Häll upp i en bakpappersklädd plåt, ca 25×35 cm med hög kant, och grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.

    3. 3.

      Hacka nötterna. Koka ihop smör, grädde och socker till toscan i 5 minuter. Blanda med nötter, kokosflingor, kanel och kardemumma.

    4. 4.

      Bre toscan på kakan och grädda 10–12 minuter till. Kakan klarar sig i rumstemperatur 4–5 dagar. Går bra att frysa.

Är innehållet i detta recept olämpligt?