Kryddig tacopaj

Kryddig tacopaj

Av:
60 min
6
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 150 g Smör
    2. 3 dl Vetemjöl
    3. 1 tsk Paprikapulver
    4. 2 msk Vatten
  2. Fyllning

    1. 1 msk Smör
    2. 500 g Köttfärs
    3. 1 st Tacokryddmix
    4. 1 dl Vatten
    5. 2 dl Créme Fraiche
    6. 2 dl Créme Fraiche Paprika & chili
    7. 150 g Körsbärstomater
    8. 150 g Riven ost
    9. 1 tsk Paprikapulver

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa.

    2. 2.

      Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg, tryck ut degen i en pajform, nagga den med en gaffel och ställ formen i kyl i 30 min. Sätt ugnen på 225°.

    3. 3.

      Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 12 min.

    4. 4.

      Bryn köttfärsen i smör, tillsätt tacokrydda och vatten och låt koka i 5 min.

    5. 5.

      Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche i en skål och halvera tomaterna.

    6. 6.

      Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och strö över ost och paprikapulver.

    7. 7.

      Grädda pajen i mitten av ugnen i 25 min tills osten fått fin färg och servera med tacochips och guacamole.

Är innehållet i detta recept olämpligt?