Kryddig morotskaka

Kryddig morotskaka

Av: / Foto: Christina Uhlin
24 bitar
Sugen på något gott till kaffet? Testa vår saftiga morotskaka med frosting av philadelphia, smör, florsocker och mango.
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. Ugn 150°
    2. ca 400 g morötter
    3. 3 ägg
    4. 3 1/2 dl strösocker
    5. 3 dl vetemjöl
    6. 2 tsk vaniljpulver
    7. 3 tsk bakpulver
    8. 1-1 1/2 msk mald kanel
    9. 1-1 1/2 msk mald kardemumma
    10. 1/2-1 msk mald ingefära
    11. 1 nypa salt
    12. 1 1/2 dl solrosolja
    13. smör eller olja till formen
    14. ströbröd
  2. Frosting

    1. 225 g fryst mango
    2. 50 g smör
    3. 200 g naturell färskost
    4. florsocker
  3. Garnering

    1. mango, färsk eller fryst

Gör så här

    1. 1.

      Tina mangon. Sätt ugnen på 150°. Skala morötterna, riv dem fint och krama ur.

    2. 2.

      Lägg alla ingredienser till kakan i en stor bunke och blanda väl.

    3. 3.

      Smörj och bröa en form med hög kant, ca 20×30 cm. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 45–50 minuter.

    4. 4.

      Gör frostingen medan kakan svalnar. Smält smöret. Mixa mangon till en puré med mixerstav. Mixa snabbt med färskost och smält smör, med stavmixer eller för hand. Smaka av sötman med florsocker! Behövs ej mycket eftersom mangon ger sötma.

    5. 5.

      Bred frostingen över morotskakan och garnera med mango.

Är innehållet i detta recept olämpligt?