Kryddig Lammfärsgrantäng

Kryddig Lammfärsgrantäng

Av:
40 min
6 728 kcal per portion
Receptet finns utskrivet i Receptpärm. Ugn 200 C i 25 min.
Annons

Ingredienser

  1. Färsen

    1. 1 kg lammfärs
    2. 1 1/2 Hackad Gul lök
    3. 2 Rivna Vitlöksklyftor
    4. 1 msk färsk riven ingefära
    5. 1/2 msk olivolja
    6. 1/2 tsk curry
    7. 1/2 tsk spiskummin
    8. 1 l tsk kanel
    9. 1/2 tsk kardemumma
    10. lite nypa chiliflake
    11. salt och svartpeppar
    12. 600 gr krossade tomater
    13. 5 st torkade dadlar
    14. 1 tsk flytande honung
    15. 1 msk ketjap anis
    16. 1 stor aubergine
    17. 1/2 msk olivolja
    18. 1/2 msk örter
    19. 150 gr fetaost
  2. Äggstanning

    1. 3 st ägg
    2. 3 dl grädde
  3. Garnering

    1. 2 st tomater, finhackade
    2. 1/2 st rödlök, finhackad
    3. 2 msk persilja hackad
    4. 1 st granatäpple

Gör så här

    1. 1.

      FÄRSEN: Stek färs, lök, vitlök och ingefära.

    2. 2.

      Tillsätt alla kryddor, tomater, dadlar, honung och ketjap manis. (plus lite av örterna) Sjud i 10 min.

    3. 3.

      Tärna auberginen och stek i olja några minuter. Smaka av med örter, salt och peppar. Lägg auberginen i botten av en ugnsfast form, häll över färssåsen.

    4. 4.

      Vispa samman ägg, grädde, salt och svartpeppar. Häll äggstanningen i formen. Smula över fetaost.

    5. 5.

      Grädda i 200 grader i 25 min.

    6. 6.

      Garnera gratängen med tomater, rödlök, persilja och granatäppelkärnor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?