Kryddig kycklingsoppa

Kryddig kycklingsoppa

Av:
25 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 400 g kyckling i småbitar
    2. 3 msk olja
    3. 1 bananscalottenlökar
    4. 1 vitlöksklyftor
    5. 1 cm ingefära
    6. 1/4 citron, skalet
    7. 1,5 msk curry
    8. 1/2 msk spiskummin
    9. 1/2 msk koriander
    10. salt, peppar
    11. 1/2 l hönsbuljong
    12. 1 burkar kokosmjölk
    13. ev 1,5 torkade kaffirlimeblad
    14. 1/2 lime, skal + saft
    15. 1/4 röd chilifrukt
    16. 100 g frysta edamamebönor
    17. 1/2 knippe koriander
    18. 1/2 knippe salladslök

Gör så här

    1. 1.

      Stek kycklingbitarna i olja i en gryta. Skala och skiva bananschalottenlök och vitlök och låt de fräsa med kycklingen

    2. 2.

      Hacka ingefära fint och finriv skal från citron. Tillsätt ingefära, citronskal, curry, spiskummin och koriander till grytan, salta och peppra

    3. 3.

      Häll i hönsbuljong och kokosmjölk. Tillsätt ev kaffirlimeblad. Låt koka i 10 min. Tillsätt edamamebönor till grytan och sjud i ytterligare 5 min

    4. 4.

      Finriv skalet på limen och pressa ur saften. Hacka chilifrukt, ta bort kärnor och mellanväggar. Smaka av med limeskal och saft samt chili. Hacka koriander och salladslök och strö över soppan. Servera med bröd

Är innehållet i detta recept olämpligt?