Kryddig fläsk- och grönkålsoppa

Kryddig fläsk- och grönkålsoppa

Av:
30 min
2 port
Buljong är både gott och nyttigt men använd helst tärningar utan socker och onödiga tillsatser. Gärna ekologiska. Bäst är att göra egen buljong! Det är enklare än vad du tror.
Annons

Ingredienser

    1. 100 g grönkål
    2. 2 msk kokosolja
    3. 300 g fläskfärs
    4. 1 msk ingefära, riven
    5. 1 tsk vitlökspulver
    6. 1 tsk spiskummin
    7. ½ tsk chiliflakes
    8. buljong
    9. 5 dl vatten
    10. 1 msk glutenfri soja
    11. 1 salladslök
  1. Asiatiska smörbollar

    1. 60 g smör
    2. 1 msk sesamolja
    3. ½ krm flingsatl
    4. 1 krm chiliflakes
    5. 1 msk sesamfrön, rostade

Gör så här

    1. 1.

      Blanda smör, sesamolja, chiliflingor och salt. Sätt in i kylen 15 minuter eller mer.

    2. 2.

      Forma valnötsstora bollar, cirka 15 gram/styck. Rulla i sesamfröna och ställ åt sidan eller i kylen.

    3. 3.

      Hetta upp olja i en rejäl gryta eller kastrull. Bryn färsen i en gryta eller tjockbottnad kastrull tills det fått fin färg. Tillsätt kryddorna och rör om.

    4. 4.

      Skölj och ansa grönkålen. Hacka den grovt och lägg i grytan. Bryn några minuter till.

    5. 5.

      Häll i buljong och soja och koka upp. Sänk och låt puttra 5–10 minuter. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.

    6. 6.

      Servera med två smörbollar per person och finstrimlad salladslök.

Är innehållet i detta recept olämpligt?