Kryddig dillsill

Kryddig dillsill

Av: / Foto: Erik Karlsson
20 min
10 portioner
De torkade dillfröna ger fin karaktär som förstärks av denfärska dillen vid servering.
Fler recept på:
Jul, Dill
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl ättiksprit, 12 %
    2. 2 dl vatten
    3. 1½ dl strösocker
    4. 4–5 skivade schalottenlökar
    5. 2–3 tsk torkade dillfrön
    6. 12–15 kryddpepparkorn
    7. 10–15 svartpepparkorn
    8. 2 burkar inläggningssill à 420 g, varav 210 g sill
  1. Garnering

    1. 1 knippe dill
    2. 1 schalottenlök

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp ättiksprit, vatten och socker till en lag. Rör tills sockret har löst upp. Tillsätt lök och kryddor. Låt lagen kallna.

    2. 2.

      Skölj sillen och låt den rinna av. Skär sillen i mindre bitar.

    3. 3.

      Varva sillbitarna och lagen i en glasburk. Förslut och låt stå i kylen 1 dag eller gärna 2 dagar.

    4. 4.

      Hacka dillen. Skala schalottenlöken och skiva den tunt. Tillsätt dill och finskivad lök strax före servering.

Fler recept på:
Jul, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?