Kryddig äppelmust

Kryddig äppelmust

Av: / Foto: Sophie Håkansson
20 min
1 liter
Om äppelmusten får stå över natten blir det extra mycket smak av kryddorna.
Fler recept på:
Advent, Jul, Alkoholfria drinkar
Annons

Ingredienser

    1. 1 ½ liter äppelmust
    2. ca 10 g färsk ingefära
    3. 2 vaniljstänger
    4. 4 stjärnanis
    5. 3 kanelstänger
    6. 4 kardemummakapslar
    7. skal av 1 apelsin
    8. 1 dl ljus muscovadosocker el strösocker

Gör så här

    1. 1.

      Skala ingefäran och skär i bitar. Dela vaniljstängerna på längden.

    2. 2.

      Värm upp äppelmusten i en kastrull. Tillsätt stjärnanis, kanelstänger, ingefäran, vaniljstängerna, kardemummakapslar och finrivet apelsinskal.

    3. 3.

      Låt sjuda i några minuter, tillsätt sockret och låt det smälta. Rör om.

    4. 4.

      Häll upp den heta äppelmusten på väl rengjorda glasflaskor med kryddorna i och förslut. För extra smak låt den stå över natten. Sila och värm upp musten före servering.

Fler recept på:
Advent, Jul, Alkoholfria drinkar
Är innehållet i detta recept olämpligt?