Kryddgrillad snabbrimmad lax

Kay

Kryddgrillad snabbrimmad lax

Av:
2 portioner
Knaprigt grillat laxskinn är en delikatess. Picklade grönsaker passar bra till.
Annons

Ingredienser

    1. 300 g laxfilé, fjällad med skinnet kvar
    2. 5 dl vatten
    3. 1 tsk salt
    4. 3 tsk socker
  1. Kryddor

    1. 1,5 tsk fänkålsfrö
    2. 1,5 tsk dillfrö
    3. 1,5 tsk kummin, hel
    4. 0,25 tsk vitpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Putsa laxen men behåll det fjällade skinnet. Blanda vatten och salt och lägg laxen i lagen i ca 15 minuter. Ta upp fisken och torka den torr.

    2. 2.

      Lägg ingredienserna till kryddblandningen i en mortel och stöt kryddorna lätt. Gnid in laxen med kryddorna.

    3. 3.

      Placera laxen på grillen med skinnsidan nedåt. Grilla i 10-15 minuter tills skinnet är knaprigt, vänd fisken och grilla i ytterligare ett par minuter tills fisken känns färdig.

    4. 4.

      Servera med nykokt färskpotatis och picklade grönsaker.

Är innehållet i detta recept olämpligt?