Kryddglaserad julskinka

Kryddglaserad julskinka

Av: / Foto: Erik Karlsson
210 min
1 skinka
Recept på kryddglaserad julskinka.
Fler recept på:
Långkok, Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 3 kg rimmad julskinka
    2. 10 kryddpepparkorn
    3. 2 lagerblad
    4. 2 kvistar färsk eller 1 tsk torkad
    5. timjan
  1. Glaze

    1. 1/2 dl flytande honung
    2. 1 tsk fransk senap
    3. 1 tsk malen ingefära
    4. 1 tsk malen kryddnejlika
    5. 3 msk soja
  2. Garnering

    1. kryddnejlikor

Gör så här

    1. 1.

      Skölj av skinkan under kallt vatten och lägg ner i en stor gryta. Fyll upp med kallt vatten så att det precis täcker skinkan. Koka upp och skumma väl.

    2. 2.

      Tillsätt kryddorna och låt skinkan sjuda långsamt ca 3 timmar.

    3. 3.

      Ta upp och låt svalna. Ta bort nätet och svålen, men behåll lite av fettet.

    4. 4.

      Glasering: Sätt ugnen på 200 grader. Pensla skinkan med glazen och ställ in mitt i ugnen ca 16 minuter. Pensla flera gånger med glazen under tiden. Garnera med kryddnejlikor.

Fler recept på:
Långkok, Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?