Krutongsallad med tre ostar

Krutongsallad med tre ostar

35 min
4 personer
Vuxenvariant av ost på rostat bröd!
Fler recept på:
Sallad, Chèvre, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 grov surdegsbaguette
    2. 2 stora vitlöksklyftor med skalet kvar
    3. 100 g blåmögelost (t ex roquefort, Bleu d’Auvergne eller Kvibille ädel)
    4. 100 g kittost (t ex reblochon, munster eller taleggio)
    5. 100 g chèvre
    6. 200 g salladsblad och färska örter
    7. 4 msk fransk dressing

Gör så här

    1. 1.

      Dela baguetten i 12 diagonalt skurna skivor, 1–2 cm tjocka. Hetta upp en stor räfflad grillpanna och rosta skivorna i 1–2 minuter per sida tills de är krispiga på utsidan. Låt svalna på galler så att de inte blir mjuka.

    2. 2.

      Krossa försiktigt vitlöksklyftorna och gnid in ena sidan på alla skivor. Dela upp de tre ostarna till fyra portioner och fördela på 4 brödskivor.

    3. 3.

      Gratinera under grillelementet i ugnen tills osten smälter och bubblar.

    4. 4.

      Blanda salladen med dressingen och de färska örterna och fördela på 4 fat. Lägg ut krutongerna med ost bland salladen.

Fler recept på:
Sallad, Chèvre, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?