Krustader med svampstuvning

Krustader med svampstuvning

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
8 stycken
Lyxiga tilltugg för höstfesten!
Fler recept på:
Kantareller, Svamp
Annons

Ingredienser

    1. 250 g färsk svamp, tex kantareller
    2. 2 msk smör
    3. 1/2 dl vetemjöl
    4. 2 1/2 dl grädde
    5. 2 krm salt
    6. 1/2 krm vitpeppar
    7. 8 st krustader
  1. Gratinering

    1. 50 g ädelost
    2. färska eller frysta lingon

Gör så här

    1. 1.

      Skiva svampen, utom några små, fina till garnering. Fräs dem i smör. Lägg dem till garnering åt sidan. Pudra över mjölet på resten av svampen i stekpannan och blanda. Späd med grädde och sjud 5 min. Smaka av med salt och peppar.

    2. 2.

      Ställ ut krustaderna på en plåt. Lägg i stuvningen. Toppa med en bit ädelost.

    3. 3.

      Gratinera i 250°, 5 min. Garnera med några smörstekta svampar och lingon.

Fler recept på:
Kantareller, Svamp
Är innehållet i detta recept olämpligt?