Krusbärssylt

Krusbärssylt

Av:
30 min
8 burkar
Annons

Ingredienser

    1. 2 i krusbär ( Ca 1 Kg )
    2. 1 dl vatten
    3. 6 dl socker ( 500 gr )
    4. 1 krm natriumbensoat

Gör så här

    1. 1.

      Skölj bären väl och snoppa eller repa dem.

    2. 2.

      Varva dem med sockret i en gryta och låt dem stå minst ett par timmar för att safta sig.

    3. 3.

      Häll i vatten och låt bären långsamt koka upp och koka Ca 5-10 min. Om bären är hårda kan koktiden ökas med 5 min. Skaka då och då grytan så att bären fylls med sockerlag och inte flyter upp till ytan när sylten kallnar.

    4. 4.

      Ta grytan från värmen och skumma sylten väl.

    5. 5.

      Blanda konserveringsmedel i lite sylt och rör om. Häll det sedan i grytan och rör om ordentligt.

    6. 6.

      Fyll sylten genast på rengjorda varma burkar. Sätt på locket. Vänd gärna burkarna upp och ner.

Är innehållet i detta recept olämpligt?