Krossad parmesanpotatis med bacon

Krossad parmesanpotatis med bacon

Av:
30 min
4 portioner
Krossad potatis med parmesan, vitlök och bacon. Ett utsökt tillbehör till allt grillat! Gott också med guacamole och crème fraiche.
Annons

Ingredienser

    1. 400 g färskpotatis
    2. 1 paket bacon, ca 150 g
    3. ½ vitlök
    4. ½ dl olja
    5. 1 dl parmesanost
    6. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225° med grilleffekt. Skrubba potatisen och koka den mjuk.

    2. 2.

      Skär baconet i små bitar och stek nästan helt knaprigt.

    3. 3.

      Lägg potatisen på bakplåtsklädd plåt och krossa till dem aningen.

    4. 4.

      Skala och krossa vitlöken och blanda upp med oljan. Häll över potatisen.

    5. 5.

      Strö över, salt, peppar, ost och bacon och ugnsbaka i 8–10 minuter och servera direkt!

Är innehållet i detta recept olämpligt?